Tavie ® African Design

De Touareg, een trots volk

Tavie producten vertellen een verhaal. Een verhaal van passie en trots. Een verhaal van duizenden Touareg vrouwen die samen streven naar een beter leven voor zichzelf en de dorpsgemeenschappen waartoe ze behoren. Tavie biedt ze deze kans.

De Touareg zijn een trots volk dat – als een van de weinig overgebleven stammen – nog een echt nomadenbestaan leidt. Binnen de Touareg stam zwaait de vrouw van oudsher de scepter. Zij bezit de tent, neemt de belangrijkste beslissingen binnenshuis en geeft de Touareg cultuur door aan haar kinderen.

Helaas zorgt een combinatie van factoren ervoor dat deze fascinerende cultuur langzaam afbrokkelt. Periodes van droogte, repressieve regerings-maatregelen en de macht van de Islam maken dat de Touareg zich gedwongen zien zich op één plaats te vestigen.
De Touareg vrouw verandert zo langzaam van een sterke matriarch in een ondergeschikte. Toch zorgen moed en kracht ervoor dat de vrouwen blijven strijden voor hun trotse cultuur en op zoek gaan naar verbetering.

De Tavie producten zijn een mooie afspiegeling van deze fascinerende cultuur. De collectie bestaat uit manden, schalen en kommen die met de hand zijn vervaardigd van het jonge blad van de Doumpalm. Dit natuurlijke, ecologische materiaal is in overvloed aanwezig in de leefomgeving van de Touareg. De producten hebben altijd een functie gehad in het nomadenbestaan van het volk. Palmbladverwerking volgens de poinçon-techniek is een ambacht met een lange en sterke traditie binnen de Touareg vrouwengemeenschap.
Nederlands
Francais
English
Deutsch
© 2009 Tavie - all rights reserved
Tavie is a brand of Tahoua Import