Tavie ® African Design

Jouw Leven!

Tavie is Frans voor “jouw leven”. Deze naam is een directe verwijzing naar de missie die Tavie heeft: perspectief bieden aan duizenden Touareg vrouwen in het noorden van Niger, een substantiële bijdrage leveren aan de economische zelfredzaamheid van de bevolking en de levensstandaard verhogen. Het moet de negatieve vicieuze cirkel doorbreken waarin de bevolking van Niger zich nu bevindt.

De producten worden gemaakt door 45 dorps-coöperaties binnen een straal van 80 kilometer rond de beroemde Sahara-stad Agadez. In totaal zijn ruim 3000 vrouwen en 500 mannen bij deze coöperaties aangesloten.

Met het kopen van een Tavie product draag je bij aan betere levensomstandigheden voor de vele Touareg gezinnen in het noorden van Niger.

Fair Trade

De producenten krijgen een Fair Trade prijs voor hun producten.
Het concept van de Fair Trade vormt de basis van werken met deze Tavie collectie. Immers daardoor ontstaat respect voor een duurzame handel die recht doet aan mens en milieu.
De producten krijgen een prijs gebaseerd op een inkomen welke afgestemd is op het levensonderhoud zoals kleding, voedsel, scholing. Op deze basis ontstaat de kostprijsberekening. Continuïteit wordt gewaarborgd door met deze producenten te werken aan een goed en eigentijds product zodat de afzet gewaarborgd blijft. Productontwikkeling versterkt de kwaliteit van hun vakmanschap. De nieuwe ontwerpen worden door scholing en ondersteuning overgedragen aan de producenten. Een samenwerking waardoor ontwikkelingperspectieven ontstaan.

Tavie is een product van Tahoua Import, Tahoua Import is IFAT-lid.
Nederlands
Francais
English
Deutsch
© 2009 Tavie - all rights reserved
Tavie is a brand of Tahoua Import